Skapa rumskänsla och njut av utsikten

Skapa rumskänsla och njut av utsikten

Njut utsikten med ett stadigt räcke i glas og aluminium

Glasräcket är tillverkat i en tidlös och stilren design som passar till moderna byggnader.

Stadigt och robust räcke

Utöver att skapa trygghet och säkerhet ska ett glasräcke passa ihop med byggnadens design och arkitektur. Räcket är tillverkat i en modern och stilren design som skapar en härlig utemiljö. Glasräcket har testats och har den nödvändiga styrkan och stadgan som krävs för ett räcke. Glasräcket kan med fördel användas som värn på balkonger och liknande. Systemet består av stadiga profiler i pulverbelagd aluminium samt tvåskikts härdat och laminerat säkerhetsglas som ger ett stabilt och säkert räcke. Glasen är beställningsvaror eftersom de tillverkas efter önskad bredd så du får den bästa lösningen till ditt projekt. Alla glas kan fås i klar, frost och rök. Använd vår 3D-beräknare och få en komplett materiallista till projektet.

Toppmonterat eller frontmonterat

Räcket fås antingen som topp- eller frontmonterat.

Båda lösningarna ska monteras på en stabil och hållbar konstruktion med den nödvändiga styrkan.

Det toppmonterade räcket levereras med monteringsplattor på 110x110mm som blir fastskruvade i underlaget genom en stolpförstärkare. Räckets stolpe skjuts därefter ner över stolpförstärkaren. Välj mellan 4 färger: vit, anodiserad aluminium, antracit och svart.

Det frontmonterade räcket monteras med skruvar på terrassens yttersida. Stolpen går 200mm ned från terrassgolvet med hack in i profilen, så glaset kommer ca. 50mm in på terrassen. Frontmonterat glasräcke fås i antracit.

Alla stolpar levereras i pulverbelagd aluminium i paket, komplett med tillbehör. Se sortiment.

Många användningsmöjligheter

Användningsmöjligheterna är många med säkerheten i topp. Det är bland annat perfekt när du vill skapa rumskänsla på terrassen. Men det är också idealiskt som avskärmning för väder och vind och som säkerhetsvärn på balkonger och liknande. 

Montering av glasräcke

Vissa glasräckelösningar kan verka komplicerade att montera. Men inte detta. Plastmo Glasäcke består av få komponenter som gör att monteringen är enkel och snabb - även för gör-det-själv folket. Stolparna i aluminium har spår som glaset monteras i. Det gör lösningen till en av de bästa och mest robusta på marknaden. Du får en garanterat säker lösning – oavsett hur högt uppe du monterar glasräcket.

Handledaren ger räcket en elegant avslutning. Dessutom minskar handledarens unika utformning risken för missfärgning av plasten mellan de dubbla glasen. Ladda ner monteringsanvisningen.

15 års garanti

Kustnära områden och salthaltig luft påverkar inte detta glasräcke. De solida profilerna och det starka glaset tål all slags väderlek. Så du kan placera räcket oavsett var i landet du bor. Vi ger 15 års garanti på glasräcket. Läs mer i våra garantibestämmelser.

Underhållsvänligt

Räcket kräver minimal skötsel. Vi rekommenderar rengöring av glas och stolpar med en mild diskmedelslösning 1-2 gånger om året. Glöm inte att skölja med vatten. Du kan se flera specifikationer på glasräcket under tekniska fakta

Vis flera

15 års garanti

Vi ger 15 års garanti på vårt glasräcke. Garantin gäller avflagning av ytbeläggningen på aluminiumprofilerna.

Läs mer
15 års garanti
Inspiration

Få inspiration till ditt nästa projekt

Vis flera
Kom igång med glasräcke