Kundservice

Vi sitter redo måndag till torsdag från 07:30 till 16:30. Fredag från 07:30 till 15:00.

Bli uppringd
Den robusta hängrännan med melerad look

Den robusta hängrännan med melerad look

Starka hängrännor i skandinavisk design

Den unika galvanisering forlänger hängrännans livslängd och ger hängrännan en blankmelerad yta, som bevaras i många år.

AluZink Hängrännor består av en stark kärna av kvalitetsstål. Stålkärnan är härefter ytbehandlat med en kombination av zink och aluminium. Detta ger hängrännan sin unika yta som även är självläkande vid mindre skråmor och snittsår. Ytan gör hängrännan extra robust mot korrosion och kan stå emot de största svenska väderutmaningarna. Finns i storlekarna 125 mm och 150 mm.

Vi användar varken krom 3 eller 6 i produktionen av våra metallhängrännor.

Ökade nederbördsmängder kräver större kapacitet

De ökade nederbörsmängder har skapat större behov av effektiva avvattningslösningar. Det är därför viktigare än någonsin tidigare att välja den riktiga storlek på sina hängrännor. Plastmo Hängrännor i Skandinavisk design och kvalitet är tillverkade så att de kan hantera större mängder av regn. Hängrännorna ledar bort 15% mer vatten jämfört med liknande hängrännor på marknaden på grund av en unik formgivning, som gör att mer vatten ryms i hängrännan.

Montering av hängrännor

Alla stålhängrännor och tillbehör monteres med Plastmo Hängrännelim till metall. Det är en enkel och snabb lösning många proffs och privatpersoner föredrar. Skarvarna är diskreta och täta och du kan vara säker på att lösningen håller många år. 

Byte av hängrännor

Om du vill byta ut dina gamla hängrännor kan du i många fall återanvända dina befintliga rännkrokar och på så sätt spara både tid och pengar. Plastmo Hängrännor monteras med ett enkelt klick i rännkrokarna - Utan att taket ska avmonteras!

Vill du se hur du byter ut gamla hängrännor eller är du osäker på hur man monterar hängrännor på nybyggnationer? Gå till monteringssida.

Garanti

Vi erbjuder 15 års garanti på våra AluZink Hängrännor. Garantin omfattar korrosionsskador som orsakar läckage. Garantin omfattar inte någon form av följd- eller driftskador. Läs mer i våra garantivillkor.

Förvaring av hängrännor

Förvara hängrännor och stuprör inomhus innan montering. Kan de inte förvaras inomhus, avlägsnas emballaget och rännorna och rören ställs lodrätt och med mellanrum, utan att röra varandra. 

Leverans och f¨rvaring

Förvara hängrännor och rör inomhus innan du installerar dem. Detta minskar risken för att svartrost bildas, som orsakas av kondens i förpackningen. Om de inte kan vara inomhus, packa rännorna och rören ur förpackningen och lägg dem torrt i vertikalt läge skilt från varandra.

Vis flera

AluZink hängrännor - 15 års garanti

Vi erbjuder 15 års garanti på våra AluZink Hängrännor. Garantin omfattar korrosionsskador som orsakar läckage.

Läs mer
AluZink hängrännor - 15 års garanti
ÖVRIGA PRODUKTER

Se våra övriga produkter

Vis flera
Kom igång med aluzink