Kundservice

Vi sitter redo måndag till torsdag från 07:30 till 16:30. Fredag från 07:30 till 15:00.

Bli uppringd
Det exklusiva och unika valet

Det exklusiva och unika valet

Ge ditt hus ett unikt och exklusivt uttryck med en vacker hängränna i koppar

Kopparhängrännorna får sin karakteristiska gröna patina efter få år som ger rännan en skyddande yta och lång levnadstid.

Plastmo Koppar Hängränna tillverkas i massiv koppar. De är vid tillverkningen blanka med får relativt snart en mörkfärgad patina, som är ett skyddande skikt mot korrosion. Efter några år blir den mörka färgen ärggrön. Hur snabbt färgen ändras beror på klimat, miljö och delarna i hängrännelösningen. Men slutresultatet är en likartad och vacker ärggrön färg. Koppar tål extrema klimatförhållanden och våldsamma oväder. Du kan därför montera koppar oavsett var du bor.

Design och estetik

Hängrännor ska inte enbart leda bort regnvatten från taket och vidare ner i marken. Hängrännor är en viktig del av husets helhetsintryck och handlar i hög grad om design och estetik. Plastmo Hängrännor står för en skandinavisk, enkel och stilren design med nästan osynliga skarvar och ett diskret tappstycke. Hängrännorna finns i storlek 150 mm med Ø 90 mm stuprör. Prova vår beräknare och få den bästa möjliga lösningen till ditt projekt och en komplett materiallista. 

Montering av hängrännor

Kopparrännorna sätts ihop med ett speciellt metall lim. Plastmo har över 60 års erfarenhet med denna monteringsmetod som är snabb, enkel och hållbar. Systemet kan även svetsas ihop om man föredrar det.

Byte av hängrännor

Om du vill byta ut dina gamla hängrännor kan du i många fall återanvända dina befintliga rännkrokar och på så sätt spara både tid och pengar. Plastmo Kopparhängrännor monteras med ett enkelt klick i rännkrokarna - Utan att taket ska avmonteras!

Vill du se hur du byter ut de gamla hängrännorna eller är du osäker på hur man monterar hängrännor på nybyggnationer? Besök vår monteringssida där du kan hitta nyttig information till ditt projekt. 

25 års garanti

Vi erbjuder 25 års garanti på kopparhängrännor. Garantin omfattar fabrikations- och materialfel som orsakar läckage.  Under särskilda omständigheter är det undantag från garantiperiodens längd. Garantin omfattar inte någon form av följdskador. Läs mer i våra garantivillkor.

Förvaring av hängrännor

Avlägsna transportemballaget så snart du har mottagit dina kopparrännor. Förvara hängrännor och stuprör inomhus innan du monterar dem. På så sätt minskar du risken för att kondensvatten i emballaget skadar ytan och gör den fläckig. Om det inte är möjigt att förvara dem inomhus, ställs de torrt och i lodrätt och med mellanrum så att de inte rör vid varandra.

Vis flera

25 års garanti

Vi erbjuder 25 års garanti på koppar takrännor. Garantin omfattar korrosionsskador som orsakar läckage, men omfattar inte någon form av följdskador.

Läs mer
25 års garanti
Övriga produkter

Se våra övriga produkter

Vis flera
Kom igång med koppar