Håll värmen inomhus och regnet utomhus
Kanaltak

Håll värmen inomhus och regnet utomhus

Håll värmen inomhus och regnet ute med ett TwinLite Kanaltak

Väljer du en Plastmo Taklösning är du garanterad hög kvalitet, elegant design och enkel montering.

Plastmo har levererat kanaltakskivor med ljustransmission till den skandinaviska marknaden de senaste 40 åren. Är du osäker på vilken taklösning du ska välja till ditt projekt är du alltid välkommen till att kontakta vår kundservice.

TwinLite Kanaltak till uterum

Släpp in ljuset i ett vackert uterum eller forläng sommeren med en varm vinterträdgård. TwinLite är det perfekta kanaltaket for dig som vill njuta dagsljuset och den härliga innemiljön året runt. Det är viktigt att takets utseende passar in med husets design och arkitektur. Alla TwinLite skivor kan med ett extra kapningstillägg måttbeställas. Vi erbjuder 10 års garanti på TwinLite Kanaltak. 

TwinLite Kanaltak fås i 3 tjocklekar

Med ett kanaltak minskar risken för kondensvatten i uterummet. Väljer man att lägga tjocka kanalplastskivor får man dessutom ett tak med extra bra isoleringsförmåga. Uterummet kan då användas från tidig vår till långt ut på höstkanten, eller med komfortvärme som vinterträdgård året runt.

TwinLite 10 mm till oisolerade uterum och öppna terrasser

Önskar du en kondenshämmande taklösning med en viss isoleringsförmåga till ditt oisolerade uterum med fönster med enskiktsglas är TwinLite 10 mm rätt val. TwinLite 10 mm kan även användas till växthus eller som ljusinfall i fasader till stall och entréer. Kanaltaket fås i klar och opal och används vanligen med skarvprofiler i aluminium.

ClickLite 16 mm till uterum och öppna terrasser

En annan lösning som med fördel kan användas till oisolerade uterum är ClickLite 16 mm. Med ClickLite får du ett mycket monteringsvänligt och isolerande tak med väsentligt mycket mindre kondensvatten jämfört med ett trapetstak. Taket har ett smart klicksystem som gör det enkelt att montera. ClickLite monteras på samma slags takkonstruktion som ett vanligt trapetstak. Det är därför enkelt att byta ut en befintlig taklösning. Takskivorna monteras med skruvar direkt ned i en tvärgående regelkonstruktion utan aluminiumprofiler. Nästa skiva trycks ned i en klickprofil i nästa skiva osv. På så sätt får du ett fint tak helt utan synliga beslag eller skruvar. Taket fås i opal. 

TwinLite 16 mm till isolerade uterum 

Vill du använda uterummet en stor del av året och har du isolerat golv, väggar samt termofönster är TwinLite 16 mm ett bra val. TwinLite 16 mm kan även användas till växthus och som ljusinfall i stall och entrépartier. 16 mm monteras med skarvlister i gummi om taket moteras direkt på takkonstruktionen och med skarvprofiler i aluminium på kontruktioner med tvärgående reglar. Kanaltaket fås i opal, klar och röfärgad polykarbonat.

TwinLite 32 mm till isolerade uterum och vinterträdgårdar

Önskar du att kunna använda uterummer/vinterträdården hela året om? Är golv och väggpartier välisolerade är TwinLite 32 mm det rätta valet. TwinLite 32 mm isolerar som ett lågenergifönster. Kanaltaket fås i opal och rök och monteras ofta med skarvlist i gummi. 

Underhållsfria profilsystem

TwinLite Kanaltak monteras med diskreta täcklister i aluminium som har en lång levnadstid och inte kräver någon särskild skötsel. Skarvprofilerna, i både aluminium och gummi, har samma bredd som 45 mm reglar och kan endast anas uderifrån. Det betyder att taket blir lätt och elegant med ettog lysindfaldet bedre. Find flere specifikationer på TwinLite Termotag under tekniska fakta

Skarvprofiler med extra stadga eller extra isoleringsförmåga

Önskar du en skarvprofil med extra stadga du kan montera på takkonstruktion med tvärgående reglar? Så ska du välja skarvprofiler i aluminium. Kräver lösningen en skarvprofil med den bästa isoleringen och ska skivorna monteras direkt på takkonstruktionen? Så skaldu välja skarvlister i gummi.

Snözoner och regelavstånd 

Sverige är indelat i snözoner, som baseras på den normala snömängden i olika områden. Snözonerna avgör vilket regelavstånd som krävs. Se på kartan vilken snözon du ska
bygga i. Se kartan.

TwinLite Kanaltak är lätt att montera

TwinLite monteres med et profilsystem, der er nemt at arbejde med. De individuelle plader kan let løsnes og udskiftes, hvis behovet skulle opstå. Er du i tvivl om, hvordan man monterer termotag, kan du finde monteringsanvisning og monteringsvideo på vores monteringssida.

 

Vis flera

10 års garanti

Vi ger 10 års garanti på TwinLite Kanaltak.

Se garantibestämmelser
10 års garanti
Andra produkter

Se våra övriga produkter

Vis flera
Kom igång med kanaltak