Gå in med torra fötter

Gå in med torra fötter

Kom igång med din nya carport

Här kan du få inspiration, produktinfo och monteringsvägledning så du kan komma igång med tak och hängrännor på din nya carport

Vilken taklösning passar bäst till din carport

Trapetsskivor

Trapetsskivor är det enkla och klassiska valet. Oavsett om det är en billig, långtidshållbar eller extra slagtålig skiva du är på utkik efter, hittar du en i sortimentet. Skivorna är tillverkade av 100% återvinningsbart material med UV-skydd. Läs mer om de olika trapetsskivorna.

Den sidan av träkonstruktionen som vänder uppåt (mot skviorna) ska målas med vit färg som absorberar minst värme. Det är nödvändigt för att undvika att skivorna smälter vid starkt solljus. Ska skivorna avkortas används en fintandad såg. Taklutningen bör vara minst 3 cm per meter (2°).

SunGlaze-tak

SunGlaze är det exklusiva och långtidshållbara valet till din carport. Skivorna är tillverkade av 4 mm polykarbonat som är ett starkt alternativ till härdat glas och hållbart mot snö- och vindbelastningar. Takskivorna har UV-skydd på ovansidan, vilket minskar risken för att solen nedbryter skivorna och ger ett väderstabilt tak. Du får en vattentät lösning utan användning av silikon och en stark och elegant lösning som håller i många år. SunGlaze fås i klar och rök. Läs mer om SunGlaze-tak.

Monteringen utförs med exklusiva profiler i anodiserad aluminium med dolda skruvfästen. Lösningen kan antingen monteras direkt på takstolskonstruktion med c/c 602 mm mellan takstolarna eller på en takstolskonstruktion med tvärgående reglar med max 800 mm mellan reglarna. Taklutningen bör vara minst 5 cm per meter (ca. 3°).

TwinLite Kanaltak

TwinLite Kanaltak fås i tjocklekarna 10, 16 och 32 mm. De tjockaste skivorna används oftast till isolerade uterum och vinterträdgårdar, är Twinite 10 mm ett bra val till oisolerade uterum eller skärmtakslösningar som t ex carportar. Du får en kondenshämmande taklösning med ett elegant profilsystem som är lätt att montera. Läs mer om TwinLite Kanaltak

Skivbredden är alltid beräknad efter ett c/c avstånd på 99 cm. Till 10 mm TwinLite-skivor används alltid tvärgående reglar för att stödja skivan. Taklutningen bör vara minst 3 cm per meter (ca. 2°).

Avvattning av carporten

Regnvatten ska inte bara ledas bort från ditt hus. Det ska annex, uterum och carportar också. Tillsammans med hängrännor är vattensamlaren en effektiv dränering och ett enkelt sätt att förebygga översvämningar. 

Montering av tak och hängrännor

Vi har samlat monteringsanvisningar och videor så du kan komme igång med din carport. Läs alltid monteringsanvisningen igenom innan du sätter igång. Gå till monteringssida.

Produkter

Taklösningar - som tar hänsyn till dina fordon

Vis flera
Andra produkter

Led bort vattnet från carporten

Vis flera
Vis flera
Färdiga projekt

Se gör-det-själv-projekt

Vis flera
Inspiration

Inspiration till ditt nästa projekt

Vis flera