Eleganta och exklusiva plana tak

Eleganta och exklusiva plana tak

SunGlaze plana tak - Ge terassen ett lyft med detta tåliga utetak i glaslook

SunGlaze är en stilren, modern och ljus taklösning. Skivorna används till alla slags skärmtak där det inte krävs isolering.

Det starka alternativet till härdat glas

SunGlaze takskivorna är ett bra alternativ till härdat glas. Skivorna är tillverkade av polykarbonat som är båda slagtåligt och väderstabilt mot både snö och vindbelastningar. Takskivorna har dessutom UV-skydd på ovansidan, vilket motverkar solens nedbrytning av plastmaterialet. Du får en vattentät lösning utan att använda silikon och en stark och elegant lösning som håller i många år.

Val av färg

Du kan välja mellan färgerna klar om man vill ha det trasparenta glaslook och rök. Observera att ett rökfärgat skärmtak släpper igenom mindre ljus, vilket kan göra att angränsande rum i huset känns mörkare.

Snözoner och regelavstånd 

Sverige är indelat i snözoner, som baseras på den normala snömängden i olika områden. Snözonerna avgör vilket regelavstånd som krävs. Se på kartan vilken snözon du ska
bygga i. Se kartan.

Montering av SunGlaze

SunGlaze monteras med snygga profiler i anodiserad aluminium med dolda skruvfästen. Lösningen kan antingen monteras direkt på takstolarna med c/c 602 mm mellan takstolarna eller på en konstruktion med tvärgående reglar med c/c 800 mm mellan reglarna. Gå inte direkt på skivan när du arbetar på taket. Lägg alltid en skiva, planka, stege eller liknande på taket för att fördela vikten.

Läs igenom hela monteringsanvisningen innan du sätter igång med monteringen av ditt nya tak. Du hittar alla monteringsanvisningar och videor på vår monteringssida.

10 års garanti

Du köper trygghet hos Plastmo A/S. Trygghet att ha valt ett SunGlaze-tak som både er snyggt och hållbart. Därför erbjuder vi 10 års garanti på ditt SunGlaze-tak.

Förvaring

Förvara skivorna på en plan yta. Håll dem täckta med ljustätt material om du förvarar skivorna utomhus. Takskivor får inte staplas i direkt solljus. Undvik långtidsförvaring med skyddsplasten på. Skyddsplasten måste tas bort så snart skivorna är monterade.

Det är mycket viktigt att du packar aluminiumprofiler ur förpackningen omedelbart efter mottagandet. Profilerna ska separeras och förvaras torrt. På så sätt säkerställer du att profilerna blir som de ska, och undviker samtidigt kondens inne i förpackningen som kan skada profilernas yta.

Rengöring

SunGlaze rengörs med vatten*, ev ljummet. Borsta aldrig och försök aldrig att rengöra torra skivor.

Rengöring bör inte ske i direkt solljus eller vid temperaturer över 25° C. Högtrycksspolning får inte användas, eftersom det kan skada ytan på takskivorna och pressa in vatten på oönskade ställen. Använd aldrig lösningsmedel eller syra- och basprodukter. Dessa kan påverka skivor och packningar.

*Vid behov kan man använda en svag lösning med diskmedel (måste vara fri från slipmedel eller alkaliska lösningsmedel).

Vis flera

10 års garanti

Du köper trygghet hos Plastmo - trygghet i att ha valt ett SunGlaze Tak som både är elegant och hållbart. Du har 10 års garanti på ditt SunGlaze Tak.

Se garantibestämmelser
10 års garanti
Andra produkter

Se våra övriga produkter

Vis flera
Kom igång med sunglaze