Hållbara taklösningar i kanalplast

Hållbara taklösningar i kanalplast

TwinLite Kanalplast - det hållbara kanalplasttak för uterum och vinterträdgårdar

Väljer du Plastmo uterumstak av kanalplast är du garanterad enkel montering, elegant design och kanaltakskivor i hög kvalitet.

Plastmo har levererat kanaltakskivor med ljustransmission till de skandinaviska marknader de senaste 40 åren. Är du osäker på vilken taklösning du ska välja till ditt projekt är du alltid välkommen till att kontakta vår kundservice.

TwinLite Kanaltak till uterum

Släpp in ljuset i ett vackert uterum eller forläng sommaren med en varm vinterträdgård. TwinLite är det perfekta kanaltaket for dig som vill njuta av dagsljuset och den härliga innemiljön året runt. Det är viktigt att takets utseende passar in med husets design och arkitektur. Alla TwinLite skivor kan med ett extra kapningstillägg måttbeställas. Vi erbjuder 10 års garanti på TwinLite Kanaltak. 

TwinLite Kanaltak fås i 3 tjocklekar

Med ett kanaltak minskas risken för kondensvatten i uterummet. Väljer man att lägga tjocka kanalplastskivor får man dessutom ett tak med extra bra isoleringsförmåga. Uterummet kan då användas från tidig vår till långt ut på hösten, eller med komfortvärme som vinterträdgård året runt.

TwinLite 10 mm till oisolerade uterum och öppna terrasser

Önskar du en kondenshämmande taklösning med en viss isoleringsförmåga till ditt oisolerade uterum med fönster i enskiktsglas är TwinLite 10 mm rätt val. TwinLite 10 mm kan även användas till växthus, övertäckning till terrassen eller som ljusinfall i fasader till stall och entréer. Kanaltaket fås i klar och opal och monteras snabbt och enkelt med skarvprofiler i aluminium.

TwinLite 16 mm till isolerade uterum 

Vill du använda uterummet en stor del av året och har du isolerat golv, väggar samt termofönster är TwinLite 16 mm ett bra val. TwinLite 16 mm kan även användas till växthus eller orangeri, och som ljusinfall i stall och entrépartier. 16 mm monteras med skarvlister i gummi om taket moteras direkt på takkonstruktionen och med skarvprofiler i aluminium på kontruktioner med tvärgående reglar. Kanaltaket fås i opal, klar och rökfärgad polykarbonat.

TwinLite 32 mm till isolerade uterum och vinterträdgårdar

Önskar du att kunna använda uterummet/vinterträdården hela året om? Är golv och väggpartier välisolerade är TwinLite 32 mm kanaltak det rätta valet, då denna tjocklek av kanalplast isolerar som ett lågenergifönster. Kanaltaket fås i opal och rök och monteras som oftast med skarvlist i gummi, direkt på takstolar. 

Underhållsfria profilsystem

TwinLite Kanaltak monteras med snygga och diskreta täcklister i aluminium som har lång livslängd och inte kräver någon särskild skötsel. Skarvprofilerna, i både aluminium och gummi, har samma bredd som 45 mm reglar/ takstolar och kan endast anas underifrån. Det betyder att taket känns lätt och elegant med bra och behagligt ljusinsläpp.

Hitta flera specifikationer på TwinLite Kanaltak under tekniska fakta

Skarvprofiler med extra stadga eller extra isoleringsförmåga

Önskar du en skarvprofil med extra stadga som du kan montera på takkonstruktion med tvärgående reglar? Då ska du välja skarvprofiler i aluminium. Kräver lösningen en skarvprofil med den bästa isoleringen och ska skivorna monteras direkt på takbjälkarna? Då ska du välja skarvlister i gummi.

Snözoner och regelavstånd 

Sverige är indelat i snözoner, som baseras på den normala snömängden i olika områden. Snözonerna avgör vilket regelavstånd som krävs. Se på kartan vilken snözon du ska bygga i. Se kartan.

TwinLite Kanaltak är lätt att montera

TwinLite monteras med ett profilsystem, som är lätt att arbeta med. De individuella kanalplast skivor kan lätt tas av och bytas ut, om det blir nödvändigt. Undrar du hur man ska montera termotag, kan du hitta monteringsanvisning och monteringsvideo på våran monteringssida.

Förvaring

Förvara skivorna på en plan yta. Håll dem täckta med ljustätt material om du förvarar skivorna utomhus. Takskivor får inte staplas i direkt solljus. Undvik långtidsförvaring med skyddsplasten på. Skyddsplasten måste tas bort så snart skivorna är monterade.

Det är mycket viktigt att du packar aluminiumprofiler ur förpackningen omedelbart efter mottagandet. Profilerna ska separeras och förvaras torrt. På så sätt säkerställer du att profilerna blir som de ska, och undviker samtidigt kondens inne i förpackningen som kan skada profilernas yta.

 

Vis flera

10 års garanti

Vi ger 10 års garanti på TwinLite Kanaltak.

Se garantibestämmelser
10 års garanti
Andra produkter

Se våra övriga produkter

Vis flera
Kom igång med kanaltak