Den starka hängrännan

Den starka hängrännan

Starka och hållbara hängrännor i skandinavisk design

Rejält hantverk och styrka är beskrivande för den populära stålhängrännan. Välj mellan olika storlekar och utföranden.

Hängrännorna är producerad av kvalitetsstål och belagd med en yta, som gör den till ett starkt alternativ till zink hängrännor. Stål Plus hängrännor är den perfekta kombination av stålets styrka och den vackra yta, som vi känner från patinerad zink. Ytan på Stål Plus är så jämförbar med det originala zink look, att skillnaden inte ses med blotta ögat.

Hängrännan finns i storlekarna 100 mm, 125 mm och 150 mm, samt även i en kvartsrund model.

Stål Plus – Den starka hängrännan som liknar zink

Stål Plus hängrännor har en matt yta bestående av en blandning av magnesium, aluminium och zink. Det oxidskikt som bildas på ytan ger hängrännorna ett unikt skydd mot korrosion. Samtidigt är ytbeläggningen självläkande vid skråmor och snittsår. Ytan blir lite ljusare grå med tiden som kan jämföras med zinkens patina. Du kan använda Stål Plus hängrännor oavsett var du bor.

Stål Plus Arkitekt – Kvartsrund hängränna till moderna byggnader

Utöver den klassiska hängrännan består Stål Plus-serien av den kvartsrunda Arkitekt-rännan i storlek 125 mm. Rännan har stor avvattningskapacitet och klarar stora regn- och snömängder, blåst och sträng kyla. 

Design och estetik  

När du ska välja hängrännor till ditt hus är det för de flesta inte bara avvattningsförmågan som är viktig. Hängrännorna bidrar till husets helhetsintryck. För att få den bästa möjliga kombinationen av design och avvattningsförmåga, kan du välja mellan flera olika storlekar och former. Den vanliga Stål Plus hängrännan finns i storlekarna 100, 125 och 150 mm. Dessutom fås den kvartsrunda Stål Plus Arkitekt rännan i storlek 125 mm. Se sortiment.

Montering av hängrännor

Alla stålhängrännor och tillbehör monteres med Plastmo Hängrännelim till metall. Det är en enkel och snabb lösning många proffs och privatpersoner föredrar. Skarvarna är diskreta och täta och du kan vara säker på att lösningen håller många år.

Byte av hängrännor

Om du vill byta ut dina gamla hängrännor kan du i många fall återanvända dina befintliga rännkrokar och på så sätt spara både tid och pengar. Plastmo Hängrännor monteras med ett enkelt klick i rännkrokarna - Utan att taket ska avmonteras!

Vill du se hur du byter ut gamla hängrännor eller är du osäker på hur man monterar hängrännor på nybyggnationer? Gå till monteringssida.

Garanti

Vi erbjuder 25 års garanti på våra Stål Plus Hängrännor. Garantin omfattar korrosionsskador som orsakar läckage. Garantin omfattar inte någon form av följd- eller driftskador. Läs mer i våra garantivillkor.

Förvaring av hängrännor

Förvara hängrännor och stuprör inomhus innan montering. Kan de inte förvaras inomhus, avlägsnas emballaget och rännorna och rören ställs lodrätt och med mellanrum, utan att röra varandra. 

Leverans och förvaring

Förvara hängrännor och rör inomhus innan du installerar dem. Detta minskar risken för att vitrost bildas, som orsakas av kondens i förpackningen. Om de inte kan vara inomhus, packa rännorna och rören ur förpackningen och lägg dem torrt i vertikalt läge skilt från varandra.

Vis flera

Stål Plus hängrännor - 25 års garanti

Vi erbjuder 25 års garanti på våra Stål Plus Hängrännor. Garantin omfattar korrosionsskador som orsakar läckage. Garantin omfattar inte någon form av följd- eller driftskador.

Läs mer
Stål Plus hängrännor - 25 års garanti
Övriga produkter

Se våra övriga produkter

Vis flera
Kom igång med stål plus