Det starka valet

Starka och hållbara hängrännor i skandinavisk design

Rejält hantverk och styrka är beskrivande för den populära stålhängrännan. Välj mellan olika ytor, storlekar och utföranden.

Sortimentet består av två olika materialtyper: Stål Plus och AluZink. Gemensamt för båda är den starka kärnan av 0,7 mm kvalitetsstål. Stålkärnan är härefter ytbelagd med antingen Stål Plus eller AluZink. Båda ytor förlänger hängrännans levnadstid och ger rännorna unika egenskaper och uttryck. Vi använder varken krom 3 eller 6 i produktionen av våra stålrännor.

Modståndsduktiga material

Stål Plus – Den starka hängrännan som liknar zink

Stål Plus hängrännor har en matt yta bestående av en blandning av magnesium, aluminium och zink. Det oxidskikt som bildas på ytan ger hängrännorna ett unikt skydd mot korrosion. Samtidigt är ytbeläggningen självläkande vid skråmor och snittsår. Ytan blir lite ljusare grå med tiden som kan jämföras med zinkens patina. Du kan använda Stål Plus hängrännor oavsett var du bor.

Stål Plus Arkitekt – Kvartsrund hängränna till moderna byggnader

Utöver den klassiska hängrännan består Stål Plus-serien av den kvartsrunda Arkitekt-rännan i storlek 125 mm. Rännan har stor avvattningskapacitet och klarar stora regn- och snömängder, blåst och sträng kyla. Läs mera om Stål Plus Arkitekt.

AluZink – Den ekonomiska och starka hängrännan

AluZink Hängrännor har en blankmelerad yta som bevaras i många år. Det är kombinationen av zink och aluminium som ger den unika ytan som även har förmågan att läka mindre skråmor och repor. Ytan gör hängrännan extra  robust mot korrosion och kan stå emot de största svenska väderutmaningarna.

Design och estetik  

När du ska välja hängrännor till ditt hus är det för de flesta inte bara avvattningsförmågan som är viktig. Hängrännorna bidrar till husets helhetsintryck. För att få den bästa möjliga kombinationen av design och avvattningsförmåga, kan du välja mellan flera olika storlekar och former. Den vanliga Stål Plus hängrännan finns i storlekarna 100, 125 och 150 mm. Dessutom fås den kvartsrunda Stål Plus Arkitekt rännan i storlek 125 mm. AluZink rännan finns i storlekarna 125 och 150 mm. Se sortiment.

Montering av hängrännor

Alla stålhängrännor och tillbehör monteres med Plastmo Hängrännelim till metall. Det är en enkel och snabb lösning många proffs och privatpersoner föredrar. Skarvarna är diskreta och täta och du kan vara säker på att lösningen håller många år. AluZink och Stål Plus i storlek 125 mm / Ø 75 mm kan också monteras med gummiskarv.

Byte av hängrännor

Om du vill byta ut dina gamla hängrännor kan du i många fall återanvända dina befintliga rännkrokar och på så sätt spara både tid och pengar. Plastmo Hängrännor monteras med ett enkelt klick i rännkrokarna - Utan att taket ska avmonteras!

Vill du se hur du byter ut gamla hängrännor eller är du osäker på hur man monterar hängrännor på nybyggnationer? Gå till monteringssida.

Garanti

Vi erbjuder 25 års garanti på våra Stål Plus Hängrännor och 15 års garanti på våra AluZink Hängrännor. Garantin omfattar korrosionsskador som orsakar läckage. Garantin omfattar inte någon form av följd- eller driftskador. Läs mer i våra garantivillkor.

Förvaring av hängrännor

Förvara hängrännor och stuprör inomhus innan montering. Kan de inte förvaras inomhus, avlägsnas emballaget och rännorna och rören ställs lodrätt och med mellanrum, utan att röra varandra. 

Vis flera

Gummiskarv eller lim?

Alla stålhängrännor monteras med lim. Men du kan även välja montering med gummiskarv till AluZink eller Stål Plus i storlek 125 mm / Ø75 mm.

Se monteringsvideo här
Gummiskarv eller lim?
Övriga produkter

Se våra övriga produkter

Vis flera
Kom igång med stål plus & aluzink