Det orginala och exklusiva valet

Det orginala och exklusiva valet

Den orginala och exklusiva hängrännan

Zinkhängrännor är ett populärt val till både nybyggnationer och renovering. De ger ett elegant helhetsintryck och signalerar kvalitet

Plastmo Zink-sortimentet består av tre olika utformningar. Gemensamt för alla tre serier är att de är tillverkade av massiv 0,7 mm titanzink. Titanzink är ett långtidshållbart och vädertåligt material som står emot extrema klimatförhållanden. Vi använder varken krom 3 eller 6 i tillverkningen av våra zinkhängrännor.

Exklusiva lösningar till nybyggnationer och renovering

Hängrännesystemet är till en början blankt. Med tiden får ytan den gråmatta patinan som många husägare efterfrågar. Det är påverkningen av luft och vatten som naturligt ger den mörkgrå färgen som även fungerar som ett beskyddande skikt. Zink kan stå emot extrema klimatförhållanden. Salt luft i kustområden samt lättare förorening är inte något problem.

Orginal Zink

Den orginala zinkhängrännan är tillverkad med den klassiska Plastmo-vulsten. Utformningen gör det möjligt att montera hängrännan med bakkanten först, vilket gör monteringen enklare och snabbare. Hängrännesystemet sätts ihop med det speciella Plastmo Hängrännelimmet till metall som ger starka och täta skarvar. Plastmo har över 60 års erfarenhet med denna monteringsmetod som är både snabb, stark och hållbar. Systemet kan också svetsas.

Arkitekt Zink

Den specialdesignade kvartsrunda Arkitekt Zink-hängrännan är det upplagda valet till hus utan takutspång. Den unika formen ger huset en vacker avslutning. På samma sätt som den orginala zinkhängrännan kan arkitekthängrännan monteras med Plastmo Hängrännelim till metall eller svetsas ihop.

 

Design och estetik

När du ska välja hängrännor till ditt hus är det för det flesta inte bara avvattningsförmågan som är viktig. Hängrännorna bidrar till husets helhetsintryck. För att få den bästa möjliga kombinationen av design och avvattningsförmåga, kan du välja mellan flera olika storlekar och former. Orginal Zink fås i storlekarna 100, 125 och 150 mm. Retro Zink fås i storlek 280 mm och kvartsrund Arkitekt Zink fås i storlek 125 mm. Se sortiment.

Montering av hängrännor

Alla tre serier kan monteras med Plastmo Hängrännelim till metall eller svetsas ihop. Besök vår monteringssida där du kan få all den information du behöver för att komma i gång med ditt hängränneprojekt. Gå till monteringssida.

Ett gott råd

När hängrännorna ska monteras eller rensas är det en bra idé att stilla stegens ena ben emot en rännkrok. På så sätt säkrar du att zinken, som är ett relativt mjukt material, inte skadas.

Garanti

Vi erbjuder 25 års garanti på våra Orginal Zink och Arkitekt Zink hängrännor och 20 års garanti på våra Retro Zink hängrännor. Garantin omfattar korrosionsskador som orsakar läckage. Under särskilda omständigheter är det undantag från garantiperiodens längd. Garantin omfattar inte någon form av följd- eller driftskador. Läs mer i våra garantivillkor.

Förvaring av hängrännor

Zink är ett mjukt material och ska skyddas ordentligt under transport och speciellt om delarna inte längre ligger i sin originalemballage. Förvara hängrännor och stuprör inomhus innan du monterar dem. På så sätt minskar du risken för att det bildas vitrost som orsakas av kondensvatten i emballaget. Om det inte är möjigt att förvara dem inomhus, avlägsnas emballaget från produkterna som ställs lodrätt, torrt och med mellanrum, utan att röra varandra.

Vis flera

Till renovering eller nybyggnation

Till renovering eller nybyggnation
Övriga produkter

Se våra övriga produkter

Vis flera
Kom igång med zink