Kundservice

Vi sitter redo måndag till torsdag från 07:30 till 16:30. Fredag från 07:30 till 15:00.

Bli uppringd
Det hållbara valet

Det perfekta hängrännevalet till hållbart byggande och hårda miljöpåfrestningar

Plastmo Plast Hängrännor innehåller varken mjukgörande ämnen eller tungmetaller som är skadliga för miljön. Du får en garanterad stark och långtidshållbar hängrännelösning.

I över 60 år har plast varit det föredragna hängrännevalet i Norden. Det beror på att materialet är lätthanterligt och tål extremt låga temperaturer, salthaltig luft och luftförorening. Oavsett var du bor eller vilken takkonstruktion du har kan du alltid välja plast, som varken korroderar eller rostar.

 

Design och estetik

Hängrännors funktion är inte enbart att leda bort regnvatten från taket och vidare ner i marken. Hängrännesystemet är en viktig del av husets helhetsintryck och handlar i hög grad om design och estetik. Plastmo Hängrännor står för en skandinavisk, enkel och stilren design med nästan osynliga skarvar och ett diskret tappstycke. Plastsortimentet fås i 5 olika färger och 3 olika storlekar så lösningen kan anpassas till ditt projekt bäst möjligt. Är du osäker på vilken storlek som passar till takytan på ditt takprojekt kan du få hjälp i vår hängränneberäknare. Beräknaren ger dig den bästa möjliga lösningen till ditt projekt och en komplett materiallista. 

Montering av hängrännor

Alla plasthängrännor och tillbehör sätts ihop med Plastmo Hängrännelim för PVC. Det är en lätt och snabb lösning många proffs och privatpersoner föredrar. Skarvarna är både diskreta och täta och du kan vara säker på att lösningen håller många år. 

Byte av hängrännor

Om du vill byta ut dina gamla hängrännor kan du i många fall återanvända dina befintliga rännkrokar och på så sätt spara både tid och pengar. Plastmo Hängrännor monteras med ett enkelt klick i rännkrokarna - Utan att taket ska avmonteras!

Vill du se hur du byter ut de gamla hängrännorna eller är du osäker på hur man monterar hängrännor på nybyggnationer? Besök vår monteringssida där du kan hitta nyttig information till ditt projekt.

25 års garanti

Vi erbjuder 25 års garanti på plasthängrännor. Garantin omfattar fabrikations- och materialfel som orsakar läckage. Garantin omfattar inte någon form av följdskador. Läs mer i våra garantivillkor.

Förvaring av hängrännor

Hängrännor och rör levereas för det mesta med spännband som du SKALL ta bort så fort som möjligt. Förvara aldrig inpackade rännor och rör i direkt solljus.

 

 

Leverans och förvaring

Rännor och rör levereras plastinpackade med PP band, som du MÅSTE ta bort så fort som möjligt. Förvara aldrig hängrännor och rör i förpackingar direkt i solen. 

Vis flera

25 års garanti

Vi erbjuder 25 års garanti på plasthängrännor. Garantin omfattar produktions- och materialfel som orsakar läckage.

Läs mer
25 års garanti
Övriga produkter

Om våra övriga produkter

Vis flera
Kom igång med plast