Släpp in ljuset

Släpp in ljuset

Låt dagsljuset komma in

Ljus ger livskvalitet. Låt ljuset komma in från ovan och få ett naturligt ljus i ditt hus.

Eftersom vi i genomsnitt vistas 80-90% av våra liv inomhus, är det viktigt att vi ser till att få in så mycket ljus som möjligt i bostaden. Här är takljuskupoler en perfekt möjlighet för att skapa ett behagligt ljusinsläpp.

Användningsmöjligheter

Oavsett om du ska modernisera, bygga ut eller bygga nytt har Plastmo en proffsig takljuskupol som passar till ändamålet.

Välj mellan tre varianter

Plastmo Takljuskupoler kan fås i tre olika varianter:

  • Välvda kupoler
  • Pyramidkupoler
  • Rektangulära kupoler

Takljuskupolerna är tillverkade av material av högsta kvalitet och under noggrann kvalitetskontroll. Det bidrar till att säkra en lång livslängd, även under extrema väder- och klimatförhållanden. Kupolerna fås i antingen klar eller opal. Kupolen består av 2 eller 4 akrylskal som sätts ihop med speciella dubbelsjälvhäftande lister. Kupolskal och extruderade aluminiumprofiler levereras som en samlad enhet. Hörnskarvarna i aluminium är svetsade.

Fast, isolerad eller öppningsbar karm

Till dina takljuskupoler kan du välja fasta eller öppningsbara träkarmar. De fasta och öppningsbara karmarna fås antingen i massiv träkarm eller isolerad träkarm. Isolerade karmar har ett lägre U-värde än massiva träkarmar vilket innebär att de har en bättre isoleringsförmåga och därmed är mer energisnåla.

Den lösa överramen kan användas till både massiva och isolerade karmar. Har du redan en kupol med fast karm på ditt tak, kan du få en öppningsbar lösning genom att montera en lös överram med gångjärn. 

Karmar samt öppningssystem köps separat. Se hela sortimentet.

Öppningssystem

Plastmo erbjuder ett komplett urval av öppningssystem för komfortventilation. Komfortventilation, via öppningsenheter, ger effektiv och behaglig ventilation och ger ett bra inomhusklimat. Programmet innehåller flera manuella och elektriska öppnare som garanterar den bästa lösningen. Se urvalet av öppningssystem.

Välj takljuskupoler med den rätta isoleringsförmågan

Alla tre kupoltyper kan fås som 2 eller 4-skikts. 2-skikts kupoler används i kalla rum medans 4-skikts kupoler kombinerat med en isolerad karm används i rum med temperaturer över 15 grader. Kupolernas isoleringsförmåga eller U-värde mäts i W/m2K. I nedanstående schema visas värdena för en 100 x 100 cm kupollösning.

  2-skikts kupol 4-skikts kupol
U-värde med massiv träkarm 2,4 1,8
U-värde med isolerad karm - 1,4
Användningsområde Kalla rum Rum över 15 grader

Se flera tekniska fakta om Plastmo Takljuskupoler. 

 

Vis flera
Hitta svar

Vad kan vi hjälpa dig med?